Willem Duijst is al jaren een bekend gezicht in Utrecht en Woerden en een begrip als het aankomt op vuurwerk. Hoog tijd om eens kennis te maken!

Stel jezelf eens voor!

Mijn naam is Willem Duijst, ik ben 42 jaren jong en woon in Bunschoten-Spakenburg. Met een passie voor vuurwerk, hou ik me naast het aannemersschap bezig met ieder jaar een knallend uiteinde te geven.

Hoe lang ben je al werkzaam bij Vuurwerkhallen en hoe ben je hier terecht gekomen?

Rond een jaar of 12 ben ik betrokken geraakt bij de winkel van mijn opa en hielp ik een beetje met spullen opruimen. Naar verloop van tijd nam mijn moeder de winkel over en toen ik 24 werd, heb ik een jaar niet in vuurwerk gehandeld. Maar dat trok aan mij en ik miste echt iets in die periode. Toen ben ik toch weer begonnen in Woerden, 2 jaar na de vuurwerkramp in Enschede. Maar dat mocht voor mij de pret niet drukken. Inmiddels zit ik weer 15 jaar in het vak!

Hoe zit jouw dag er uit bij de Vuurwerkhallen?

Ik ben voornamelijk bezig met de voorbereiding van het hele vuurwerkseizoen. Het assortiment uitzoeken moet zorgvuldig gedaan worden, daarom ben ik afgelopen jaar op bezoek geweest bij de producent in China. Erg interessant om te zien hoeveel handwerk en zorgvuldigheid er in zit. Doordat we voldoen aan het CE-keurmerk is het belangrijk dat ik alle demo’s en voorbeelden controleer. Onze winkelinrichting, folders en aanbiedingen stel ik vast aan de hand van de behoeften van de klant. En uiteraard sta ik je ook met plezier vriendelijk te woord tijdens de verkoopdagen!

Welke hobby’s vind je leuk om in je vrije tijd te doen?

Mountainbiken in het bos vind ik erg leuk om te doen en in de winter mag ik graag op die lange latten staan. Verder ben ik bezig als aannemer met mijn eigen bedrijf BCEemnes.

Wat maakt Vuurwerkhallen beter dan andere vuurwerk leveranciers?

Vuurwerk verkoop is altijd gezellig. Er werken hier vrolijke mensen en er komen vrolijke mensen over de vloer. Dat is toch wel écht de charme van deze business. Maar vuurwerk is wel veranderd met de jaren. Tegenwoordig kun je echt veel moois afschieten met consumentenvuurwerk en is gelukkig de veiligheid rondom producten een stuk beter geworden.

Wat echt onze kracht is, is het vaste team al 16 jaar lang. Allen met dezelfde passie voor vuurwerk. Doordat iedereen bij de vuurwerkdemo’s gaat kijken, is de productkennis erg goed en wordt de beste selectie gemaakt.

De vriendelijkheid en snelheid van onze service wordt erg goed ontvangen. Bij anderen vul je een lijstje in en lopen ze even voor je naar achter. Bij ons staan de producten gewoon in de winkel en pakken we het live voor je en beantwoorden we rustig al je vragen. Goed contact met de klant vinden we erg belangrijk, het is voor ons meer dan alleen een product verkopen.